19 februari 2011

Israel"liberaler" förenen eder…

Det som är så anmärkningsvärt med Israelliberaler som Svansbo, är att man ständigt månar om individens frihet, mänskliga rättigheter och demokratiska värderingar – utan när det gäller palestinierna.

I början av året tillkännagav Erik Svansbo, ägare av bloggen Pappskalle.. f´låt Pophöger, att han fått ”ett nytt jobb som är oerhört stimulerande, men som tar 100% av min kapacitet”.

Jag kan förstå det – för ytterst få hade nog tyckt det var speciellt stimulerande att ha en blogg där postningarna består klipp och klistra från diverse andra extrema Israel-bloggar.
Om Svansbo själv åtminstone stod upp för sina direkt anti-liberale åsikter under eget namn kunde bloggen ha varit lite intressant utifrån debatten där.
Men så är det inte, utan Svansbo kommenterar ytterst sällan - dessutom refuserar han kommentarer som inte passar agendan...

Istället är det diverse andra signaturer man aldrig ser någon annanstans, som ska försvara hans ståndpunkter och kommentarer om hur ”viktigt” Svansbos bloggande är…
Så mycket för den yttrandefriheten...

Tydligen tog inte bloggen så många procent av kapaciteten och stället fortsätter de sedvanliga angreppen på alla som inte sympatiserar med den israeliska avgrundshögern.

Senast är det reklambyrån Westander som attackeras för att man sovrar i uppdragen.
Som orsak anger man ”att Israel ockuperar palestinskt land, i strid med internationell rätt och flera FN-resolutioner”. Denna syn är inte speciellt kontroversiell utan delas av ca 99,9 % av världens stater.

Detta dög naturligtvis inte åt israelaktivisten Svansbo sätter den ”begåvade” rubriken Westander mot Israel, och via mail kräver ”förklaringar” till ”PR-byråns öppna politiskt ställningstagande”.
I vanliga fall brukar liberaler i allmänhet slåss med näbbar och klor för en fri marknad där man kan välja…

Patrik Westander tog sig tydligen tid att bemöta den fjantiga israelaktivismen och motiverar ytterligare med Regeringens ståndpunkter i frågan.

Varpå Svansbo replikerar att ”för att EU och Sverige tycker någonting så behöver det inte vara rätt”, och hänvisar till gamle Israelapologeten Ernst Klein och en text från Svensk Israelinformations sida...
Av barmärtighetsskäl så avstår jag att ställa följdfrågan, varför man i sådana fall anser att Klein med flera har mer ”rätt”, och om inte deras ställningstagande är lika ”politiskt”.

Avslutningen när förmodligen Sveriges fjantigaste folkpartist Erik Svansbo påstår att ”Sverige knäat för antidemokratiska krafter,och så gör man även i mellanösternfrågan” - samtidigt som han sågar den borgerliga regeringen för att de står upp för demokrati och mänskliga rättigheter – är rent klassiskt.
Mer förvirrat kan det inte bli.
"Israel"liberaler förenen eder…

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Mycket bra. Du har allt mitt stöd för din blogg.

22 februari, 2011 13:36  
Anonymous Joakim said...

Den där Erik Svansbo är en riktig pajas. Censurerar kommentarer på sin blogg när de innehåller fakta mot Israel. Det kan inte vara lätt att vara Israelvän när man har sanningen som motståndare.

18 mars, 2011 00:23  
Anonymous Anonym said...

Pajas är bara förnamnet. Stolligare kan det knappast bli på hans blogg när han hämtar "fakta" från diverse toksionistiska hemsidor..

09 september, 2011 23:30  

Skicka en kommentar

<< Home