18 oktober 2006

Nya Israeliska folkrättsbrott

Att Folkrätten inte står högt i kurs hos israeler i allmänhet, och dess ledare i synnerlighet, är ytterst beklagligt ur en historisk synvinkel.

Det var ju faktiskt så att den 4:e Genèvekonventionen har sin faktiska grund i nazisternas behandling av Judarna i Europa under andra världskriget, därför skapades ett reglemente för att skydda civilbefolkning under ockupation, 1949.

GK har en exklusiv folkrättslig status genom att över 150 stater har ratificerat dem, vilket även staten Israel gjorde 1951. Skandal vore väl annat..

I skrivandes stund har EU ett avtal med Israel som explicit stipulerar att Israel ska följa dessa (självklara) regler, annars får det handelsrättsliga följder.
Naturligtvis har inga konsekvenser drabbat Israel för dess flagranta kontraktsbrott, om man dessutom kommer ihåg att samma EU ( där även Sverige är en del) ingår i den ekonomiska blockad som riktas mot palestinierna, för att erkänna ”ingångna avtal”, så tar sig dubbelmoralen i det närmaste groteska uttryck.

Svenska judar, Israeler och andra Israelvänner brukar vanligtvis dra ett löjets skimmer över sig när man ständigt pratar om hur "antiisraelisk", "antijudiskt" eller till och med "antisemitiskt" Europa är, men man kanske inte känner till handelsavtalet...

Som om inte ekonomisk blockad hjälpte, så ägnar sig Israelerna åt att rutinmässigt attackera civila mål bara för att sabotera och göra palestiniernas liv, så helvetiskt som möjligt.

På Västbanken ökade de israeliska vägspärrarna med 40% förra året rapporterar FN
Detta är ett medel att på ett "sofistikerat sätt avbryta alla aspekter på palestinskt liv"

I Gaza förstör man infrastrukturen och spränger de el-alstrande generatorerna som gör det möjligt att kunna förvara mat i kylskåp, eller att pumpa vatten.
I Norra Gaza, Beit Hanoun skedde 18 december 2005, i Gaza stad 28 juni 2006, och nyligen skedde det i Beit Hanoun, igen.

Man behöver knappast ha någon större fantasi för att inse vad detta innebär för en familj...

Den dåraktige israeliske försvarsministern Amir Peretz, har tydligen inte lärt sig någonting av sitt dunderfiasko i Libanon, säger nu att man på inrådan från israeliska armén & underrättelsetjänsten(!), ska eskalera attackerna i Gaza.

Numera ska man skjuta på alla "militanta" oavsett grupptillhörighet, vilket i praktiken innebär att armén skjuter på allt som rör sig, hur många civila man mördar återstår att se. Att vara herde i Gaza torde vara bland världens farligaste sätt att försörja sig på…

När den 945 israeliske politikern, för miljonte gången hävdar att man ”nu ska ta i med hårdhandskarna” rörande palestinierna, är detta inte någon större nyhet eller sensation i sammanhanget.

Det skulle det däremot vara om EU vaknar ur sin Törnrosasömn och faktiskt sätter ner foten rörande det israeliska barbariet, och börjar följa sitt egna avtal, där palestinierna förväntas ha rätt till grundläggande mänskliga rättigheter.

Alternativt om Israel plötsligt skulle bli begåvat med ett ansvarstagande, laglydigt & humant styre värdigt en riktig demokrati, men det lär knappast inträffa "nästa år i Jerusalem"...

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tack för din jävligt fina artikel om Iraels brutala ockupation i Palestina. Hårda ärliga ord!

Det där med antisemitism. Det är ett allt för använt ord hos pro-israeler och israeliska politiker. Vill man få väck någon man inte gillar ur den politiska arenan, så ska man ara kalla denne för en antisemit, så löser USA och media resten.

/Ryan
http://ryanghadban.blogspot.com

18 oktober, 2006 12:45  
Blogger Guardian said...

Ryan
Tack för det:)
Alltid trevligt med kommentarer!

Jag kommer att publicera mera djupgående granskningar så småningom om bla barriären.

Trevlig blogg du har själv!
Eftersom du är författare antar att det kommer att fyllas på med texter...:)

19 oktober, 2006 00:26  
Anonymous Anonym said...

Ska bli intressant att läsa. Vill du hitta mer information om apartheidmuren finns det att läsa om bland annat på www.palestina.nu samt www.palestinechronicle.com.

Angående min egen blogg så kommer jag säkerligen att skriva mer. Jag skapade bloggen för endast 3 dagar sedan så än finns det mycket att täcka. Jag kommer specifikt att täcka världs politiska händelser samt svensk politik.

/Ryan

19 oktober, 2006 14:05  
Anonymous Anonym said...

jag har läst nånstans att alla judarna håller ihop och har en plan på att ta över världen. redan dom harbörja i palestina tror jag.

24 oktober, 2006 07:41  
Anonymous Anonym said...

Anonymous, tro inte på allt du läser.

/Ryan
http://ryanghadban.blogspot.com

25 oktober, 2006 12:44  
Anonymous Anonym said...

Ryan, tro inte på allt du läser. Du verkar ha blivit helt bortförd i dimmor.

31 oktober, 2006 01:41  
Anonymous Anonym said...

Nej då Bengt, oroa dig du inte för mig. Tack för omtanken dock :)

19 januari, 2007 01:49  

Skicka en kommentar

<< Home