12 oktober 2006

Stop Condi, you’re killing me…

Så har USA utrikesminister tagit till orda igen… och man vet knappt om man ska skratta eller gråta. Man kan i alla fall lugnt konstatera att Condoleezza Rice inte är personen som har grepp om realiteten i Mellanöstern.

Som jag redan påpekat så är Bushadministrationen i högsta grad ansvarig för den katastrofala situationen på Västbanken & Gaza, tack vara den ekonomiska blockad man leder.
Det är knappast något fröken Rice kan vara främmande inför…

Att då häva ur sig plattityder som "The Palestinian people deserve a better life ... free of the humiliation of occupation", när USA är den enda orsaken till att ockupationen tillåtit fortgå i nästan ett halvt decennium, gör att man tar sig för pannan! Kan ingen ge människan en historiebok!?!


Condi illustrerar hur stor hennes Mellanösternkunskap är

Om man dessutom i sammanhanget erinrar sig om att den av Bushadministrationen skapade Vägkartan stipulerar, demokratiska val på de palestinska områdena, så blir Bushadministrationens flagranta brott mot sin egna "fredsplan" bara ett i raden av exempel på varför amerikanskt inflytande numera är ytterst begränsat i Mellanöstern. De Arabiska ledarna har sedan länge slutat att ta någon Washingtons mer eller mindre verklighetsfrånvända utspel rörande regionen, på allvar.

När då Condi då har varit i regionen 5 gånger utan någon som helst positiv effekt, utan tvärt om mot den egna uttalade agendan, så stärks de extrema krafterna, på bekostnad av de moderata.

Och hur i hela friden ska man kunna påverka utvecklingen i Mellanöstern, när man vägrar att kommunicera direkt med de stater som USA anser vara "problem"?
Meningslöst hökaktiga poser, hjälpte inte mot Nordkorea, det har inte hjälpt mot Syriens inflytande i Libanon.

Det är väl knappast förvånande då Condi uttrycker sorg för att Palestinierna har svårt med att få mat på bordet, och samtidigt säger till Israelerna att sanktionerna ska fortsätta, sanktioner som då slår mot palestinier i gemen.

Men Condi Rice är säkert till stor glädje för Usama Bin Laden och hans extrema efterföljare!

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

I THINK ITS THE SIZE OF BIN LADENS
HOLY ROCKET

24 oktober, 2006 11:30  
Anonymous Anonym said...

Och varför skulle någon vara så dum och ge pengar till en terroristorganisation=Hamas, som folket röstat fram?

Det är bara dårskap, man vet ju hur det gick med terroristen Arafats pengar han fick.

Nej, folk lär sig verkligen aldrig av historien.

31 oktober, 2006 01:44  

Skicka en kommentar

<< Home