23 september 2009

Ett klassiskt försvar...

Idag rapporterar Jerusalem Post att man från israeliska militärens håll försöker få europeiska stater att fråga om lov innan man arresterar och ställer presumtiva israeliska krigsförbrytare inför rätta.

Israeliska ledargarnityret har i snart ett år hävdat att det överhuvudtaget inte begicks några som helst krigsförbrytelser i Gaza – med "världens mest moraliska armé" borde man välkomna rättegångar som nu kommer bevisa att man inte är en skock lögnhalsar och ynkryggar. För man har väl inte blåljugit?


Fråga om lov, allvarligt talat....
På samma sätt som gubbstrutten Shimon ”mockery of history” Peres frågade de italienska myndigheterna om lov innan man kidnappade Vanunu i Rom 1986, eller de argentinska när David Ben-Gurion likaledes kidnappade Adolf Eichmann, 1960. Som om staten Israel någonsinn frågar om lov rörande någonting.

Frågade man om lov innan man startade ett fullständigt onödigt blodbadet i Gaza, som i Goldstone-rapporten karaktäriserade som ett anfall direkt riktat mot en instängd och försvarslös befolkning?

Men det är precis som vanligt – en bedömmningsgrund för omvärlden, en helt annan för den judiska staten.


The Goldstone Report seems to have created legitimacy to chase after us," Kadima MK Nachman Shai said. "We need to be sure that the people who followed orders and served this country are safe and protected."

Visst är dubbelmoralen och historielösheten fullständigt sagolik – jag trodde att ursäkter och bortförklaringar av typen ”jag lydde bara order och mitt land...” för evigt var bannlysta i judiska staten Israel.

6 Comments:

Anonymous Comitis said...

Guardian

Det är hopplöst att diskutera med någon. Om en kritisk rapport ställs mot Israel så kan du förvänta dig att den rapporten ska ses över och kritiseras i 2 år framåt. Inte ens efter 5 rapporter som pekar på samma saker. Inte ens när palestinierna gapar och skriker. Inte ens världen försöker tala om för Israel vad Israel begår för brott.

Den som ställer kritik mot Israel ska DIREKT bli kritiserad av en hög sionistapor.

Nog av skitsnacket. Rapporterna har skadat Israels politiska ställning och sålänge Israel inte tar till sig (så måste dessa rapporter forts skada Netanyahu och hans regering.)

25 september, 2009 00:22  
Anonymous Anonym said...

FN-rapporten är så lögnaktig, partisk och full med sakfel att den redan är utskrattad.

De s k palestinierna kan skrika bäst de vill. De är de som är skyldiga till brott mot mänskligheten och därför lyssnar ingen på dem.

Jävla hamas-kramare. Åk till Iran där ni hör hemma.

29 september, 2009 05:47  
Anonymous Anonym said...

Guardian är en av de mest oärliga Hamaskramare som finns. Tack och lov att hans blogg besöks av så få.
Guardian borde arresteras som en terroristsympatisör.
Min gissning är att Shin Beth snart kommer att göra så med motiveringen att Guardian propagerar terrorism.

30 september, 2009 23:38  
Anonymous Comitis said...

Anonyma

Anonyma är ni inte. Ni är inte mer anonyma i verkligheten än vad ni är här. Anonymitet - att maskera er så ingen vet vem ni är.

Se.. Saken är att det här är ni men i verkligheten när andra vettiga människor frågar efter vad ni tycker; det är då de riktiga lögnerna börjar. Det är då ni skäms för att visa vad ni har under den riktiga masken.

Men låt gå... Låt era antagande som är baserade på inte mer än text och bild. Låt gå för eran okunskap eller ovilja att åka ner dit och se verkligheten för vad den är..

04 oktober, 2009 21:09  
Anonymous Comitis said...

för demokratins skull. En demokrati som många palestinier saknar..

11 oktober, 2009 21:00  
Anonymous Anonym said...

Guardian

Jag tycker Geneve är för naivt projekt. Det är baserat på det vi upplever nu i dessa 50 åren. Det är baserat på den nuvarande tidsandan och oviljan att agera.

Jag som palestinier går inte med på Geneve. Personligen tycker jag att palestinierna har mer att hämta från konflikten och att världen håller på att förändras.

Vi måste kräva mer, inte för egot utan för att vi förtjänar det och för att det inte är mer än rättvist.

Vill inte Israel ha Geneve? Vill inte de israeliska ledarna acceptera Geneve ens en gång?

Ok då säger jag: bra för oss. Världen håller på att vända. Ju mer Israel trycker på alla illegala ansträngningar och ju envisare de är i sin politik. Desto snabbare vänder världen emot Israel.

Det låter naivt men de senaste åren har tydligt visat just det.. För palestiniernas sak är det bara positivt när Israel får bekymmer med omvärlden. När Israel inte vet sitt eget bästa. Ja då är det positivt för palestinier i det långa loppet.

Jag säger: Dumpa Geneve eller ta vissa delar av det endast, och kräv mer!!!

04 november, 2009 22:03  

Skicka en kommentar

<< Home