18 januari 2012

FP: vi är emot - för att vi egentligen är för

När Folkpartiet i början av september förra året skulle försöka artikulera någon form av trovärdig inställning till Israel och palestinierna, så blottades en enorm tomhet och total brist på politisk trovärdighet.

Att man år 2011 inte kunde ge ett enda exempel på vad Folkpartiet rent konkret vill göra för att en tvåstatslösning ska komma i skeende är inget annat än rent pinsamt – särskilt som man säger sig sedan 42 år tillbaka stödja en palestinsk stadsbildning…

Av detta påstådda stöd har man inte sett röken av - däremot har Folkpartister under samma tid högljutt profilerat sig som de största och mest onyanserade Israelapologeterna.
Liberala ståndpunkter man gärna poängterar i alla andra sammanhang, har på löpande band offrats när det gällt Israel och statens uppförande - eller snarare brist på.

I dagarna kom en rapport från EU baserat på de senaste 20 årens utveckling på de ockuperade områdena, där man konstaterar att förutsättningarna för en två-statslösning snart inte existerar tack vare det israeliska agerandet.

I Sverige går samtidigt Centern öppet ut och deklarerar att man stödjer utropandet av en palestinsk stat på de av Israel ockuperade områdena, en åsikt som enig omvärld står bakom – Israel undantaget.

Ut på banan skickas då Fredrik Malm, Folkpartiets utrikespolitiska talesman och levererar ett antal kommentarer av nivån God dag Yxskaft – ”att utropa en palestinsk stat…kommer inte att förändra saker och ting på marken till det bättre
”…inte med ett enda ord nämner [Centern] att halva Palestina styrs av terroriststämplade Hamas. Det är ju inte ett oväsentligt hinder för en fredlig utveckling i regionen...
"...utropa och erkänna en palestinsk stat förutsätter att Gaza är med på tåget
Det är synd att DN inte ställer den uppenbara motfrågan till Malm; om nu Centern har fel - vad vill då Folkpartiet göra åt saken?

Höstens härdsmälta har uppenbarligen inte genererat någon större i självrannsakan eller insikt om behovet av att Folkpartiet uppdaterar sin syn på regionen. Helt i linje kan den Folkpartistiska åsikten rörande en palestinsk stat, enklast sammanfattas i; vi är emot - för att vi egentligen är för...

Uppenbarligen har Folkpartiet (och för all del Moderaterna) i sin ständiga förnekelse av palestiniernas rättigheter, helt tappat bort grundförutsättningarna.

Anledningen till att omvärlden förespråkar två-statslösningen är att alternativet är en enstatslösning på hela Palestinamandatets yta.
Tvåstatslösningen har vi för I S R A E L S skull, och anledningen är den heliga demografin - utan tvåstatslösning ingen judisk stat!
Med andra ord, logiskt sett borde en Palestinsk stat vara en israelisk angelägenhet av högsta prioritet - men så är bevisligen icke fallet.

Att man i Israel har en märklig syn på sig själva, och ännu mer indoktrinerad syn på omvärlden och därför inte är kapabla att fatta rationella beslut, är ingen orsak till att folk utanför Israel som anser sig vara positiva till statens existens låter bli att agera.

När nu Centerpartiet går ut och förklarar att man stödjer en Palestinsk stat, så förändrades maktförhållandena. Under förutsättning at partipiskan viner blev motståndarna till en palestinsk stat minoritet i Riksdagen, …
Plötsligt skulle S, V, MP C utgöra 179 röster för, medan nejsägarna Kd, Fp och M skulle få ihop 150, med Sverigedemokraterna med på tåget når man 169.

Centern med flera kunde initiera en omröstning i Riksdagen – det hade åtminstone temporärt räddat Israel från ”vännerna” i Folkpartiet och Moderaterna, som hellre tittar bort än försöker förhindra att Israel begår självmord inför omvärldens ögon.

Etiketter: ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Mycket bra, om än självklar, analys.

22 januari, 2012 17:33  
Blogger Guardian said...

Tackar!

23 januari, 2012 18:40  
Anonymous Anonym said...

Alldeles utmärkt att det snart inte finns förutsättningar för en palestinks stat eftersom palestinierna är ett påhittat folk av egyptier i Gaza och jordanier på Västbanken

24 mars, 2012 20:31  

Skicka en kommentar

<< Home