30 mars 2012

Minneslucka?

Judiska församlingen i Malmö har aldrig utmanat, provocerat eller angripit


Ledarskribent
Peter J Olsson, Kvällsposten

Om man ställer sig och viftar med massa israeliska flaggor – under parollen ”Israels rätt till självförsvar”, när det var Israel som bröt vapenvilan och det var känt att hundratals civila dött till följd av det grova israeliska övervåldet i Gaza, uppfattas det som både utmanande och högst provocerande.

Antingen har Peter J Olsson glömt detta, eller så vet han inte vad ordet "provocera" betyder.

6 Comments:

Anonymous Fredrik Möller said...

Olsson har ju rätt.

Att demonstrera är en del av det demokratiska systemet. Man ska inte behöva ta emot slängar från sitt kommunalrådsordförande på grund av det.

Man kan inte leda en stad och samtidigt attackera en utsatt minoritet. Reepalu borde avgå.

31 mars, 2012 15:07  
Blogger Guardian said...

Fredrik, jag tycker att denna fråga har 2 delar.

Klart man ska demonstrera för eller vad man är mot – inga problem.
I det avseendet så finns det ingen skillnad på Sverigedemokrater, Skinnhuvuden, Vänsterautonoma, Judiska församlingen och andra Israelvänner.

Judiska församlingen mfl var fruktansvärt upprörda och aggressiva över att det demonstrerades mot Israel i samband med deras landslag i Tennis spelade Davis Cup i Malmö våren 2009.
Samtidigt hade samma gruppering inte någon förståelse för vad folk kände eller hur dom själva uppfattades när dom demonstrerade sitt stöd för grova israeliska krigsförbrytelser i och med Israels anfall på Gaza några veckor innan…
( ”Snart omöjligt att vara jude i Malmö” på Newsmill av Fredrik Sieradzki.)

Idag så vill man nästan inte kännas vid vad parollerna var för demonstrationen, utan istället så pratas det diffust om ”fredsdemonstration” eller den ena parollen ”Solidaritet med alla offren”, vilken inte var den primära.
Paulina Neuding har exempelvis problem med detta i senaste numret av Neo, där Reepalu figurerar…Surprise!

Så kontentan av detta är – demonstrera gärna, det är din rättighet – men ha ryggrad att stå för dina åsikter, och att du även blir bedömd utifrån dom.

För det andra, Reeepalu….
Jag har inget till övers för politiska pampar - allra minst socialdemokratiska sådana - om man har varit ledande politiker så länge borde man ha avgått tidigare. Demokratin mår bra av det.

Som i alla diskussioner när det gäller folks åsikter och vad dom har sagt, så tycker jag att det är grundläggande att man verkligen går till källan – inte vad andra anser eller tolkar att personen i fråga har sagt. Detta besparar en från mycket missförstånd/felaktigheter - om nu en rättvisande och korrekt bild är målet…
I fallet Reepalu så är uppenbarligen många av hans kritiker totalt ointresserade av vad han verkligen sagt och menat.

Att utmåla judarna i Malmö som en ”utsatt minoritet” tycker jag är att göra saker väl enkla, visst man är en minoritet – men bevisligen är man även en synnerligen högljudd gruppering som har direktkontakter rakt in i åtskilliga ledarredaktioner och politiska grupperingar…

Att Reeepalu har sagt saker som varit felaktiga och onyanserade är ett faktum - det är även att faktum att han är den ende i sammanhanget som har tagit tillbaka och ångrat uttalanden…

Med tanke på vad judiska företrädare påstått och hävdat under åren, så finns det all anledning att fler än Reepalu tar två steg tillbaka, men så sker inte utan istället gör man sig till verktyg i en politisk vänster-högerstrid, med målet att få bort Reepalu.

Om man tror att Malmö blir en säkrare stad för minoriteter – om man bara får Reepalus huvud serverat på ett fat – då är det uppenbarligen något annat än omsorgen om den personliga säkerheten som ligger i fokus.

Hoppsan, detta blev långt Fredrik, men jag tycker att du förtjänar ett välskrivet svar.

Vänligen G

02 april, 2012 16:20  
Anonymous Fredrik Möller said...

Tackar för det utförliga svaret!

03 april, 2012 23:04  
Anonymous Anonym said...

Förstår att det är provocerande med folk som inte tycker som du.

11 april, 2012 20:30  
Anonymous Anonym said...

En annan sak med den här demostrationen, samt Reepalus påstående om "sd-infiltration" av judiska församlingen:

Vad var det för organisation som fick ut Malmös judiska församling på gatan? Det var inte FIDIM (proisraelisk organisation startad av bröderna Ekeroth). Men det var en annan organisation, vilken? Ekerötter var dessutom på plats på demonstrationen har jag för mig. Detta om något är "infiltration".

18 april, 2012 14:32  
Anonymous Anonym said...

Spelar ingen roll om en demonstration är för fred eller krig.
Den skall ha rätt att få hållas utan att bli upplöst med stenar och fyrverkerier från Guardians antidemokratiska kompisar från Mellanöstern.

27 mars, 2013 12:00  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home