14 juni 2010

Brunblå gegga på Svd

Den brunblåa geggiga israelaktivism som ledarredaktionen på Svenska Dagbladet praktiserar, har sannerligen bubblat över alla rimliga gränser.
Sedan när finns det någon som helst rim och reson att jämställa en hjälpkonvoj med förnödenheter till en utsatt befolkning, med nazism - ideologi vars mål var att utrota judarna?


Föga oväntat så väger Svenska Dagbladets brunblå ledarskribent Per Gudmundson in i debatten för att puffa lite extra för Öhbergs smutskastning.

"...har ibland följden att vad som på ytan ser ut som stöd till palestinierna i själva verket är förtäckt kampanjande mot judar", hävdar Gudmundsson.
Så kan det säkert vara i vissa enstaka fall, men hur man än vänder och vrider så kommer man fortfarande inte ifrån det grundläggande - en hjälpkonvoj lastad med 10 000 ton förnödenheter till befolkningen i Gaza, har inte ett dugg att göra med varken judar eller antisemitism.

Gudmundson är dessutom lat och har knyckt hela texten rörande Matthias Chang Wen Chieh - passagerare på den irländska båten "Rachel Corrie" - från Axcess.
Men det hjälper ju inte ett dugg – för oavsett vad Chien tidigare sagt, gjort och tyckt, så har det faktiskt ingen som helst relevans i sammanhanget.
Det enda exemplet Chieh understryker, är de bruna tonerna i Gudmundsons sätt att resonera - att uttala sig om många hundra passagerares åsikter – baserat på en person, luktar riktigt illa.
Om det hade gällt judar hade det dessutom varit antisemitism.


Med i konvojen var det tänkt att 85-årige Hedy Epstein, överlevande från Förintelsen skulle ha åkt, men hon avstod. Dock var det flera andra judar som deltog.
Detta hindrar ändå inte Gudmundson från att komma dragandes med påstående om "nazism".
Jämförelsen är naturligtvis iögonfallande – minst sagt – men Gudmundsson brukar hamna i de trakterna.

Den gapiga avslutningsklämmen om ”de starka banden till judehatarna”, ”Flottiljen har finansierats av judehatare”, ”Ship to Gaza går deras ärenden”, är symtomatisk - ju sämre verkliga argument man har, desto mer får man kompensera med gapighet och insinuationer.

Det man definitivt kan begära av Ledarredaktionen på Svd, är att man antingen klart och tydligt förklarar på vilket sätt hjälpsändningar till Palestinierna i Gaza ska se som utslag av antisemitism och nazism.

Alternativt håller man truten och slutar att skita ner med sin kletiga brunblåa gegga.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Guardian är tydligen upprörd över att hansoch hans kompisars antisemitism avslöjats i grunden.
Kul.

14 juni, 2010 23:12  

Skicka en kommentar

<< Home