07 januari 2009

FIM fortsätter bluffa om Umeå

Så har frågan om Umeås folktäthet jämfört med Gazaremsan & Gaza stad tagit en ny intressant vändning då välkända Israellobbyisten Fredrik Malm påstår att han bett "Riksdagens utredningstjänst, RUT, verifiera uppgifterna på [FIM] och de kom till samma slutsats efter att ha gått igenom olika data för befolkningstäthet"
[1] [2]

Spännande. Detta ställer oss därmed inför 3 olika scenarier; antingen bluffar Malm om att RUT verkligen har tittat på uppgifterna, eller så har RUT tittat på några uppgifter - men inte alla, alternativt så sköter inte Riksdagens utredningstjänst sitt jobb ordentligt!

Hur kan jag då vara så säker på detta?
Jo därför att grundorsaken till att FIM:s påstående faller som ett korthus, är de lätt verifierade uppgifterna om Umeå!

FIM har från början uppgett en felaktig siffra (3340 personer per km²) för folktätheten i Umeå. Den är inte så stor, utan enbart 2261.

När jag kontrollerade uppgifterna för de andra svenska städerna med de uppgifter FIM har angett, så stämde dom precis med de uppgifter som SCB anger - förutom Umeå.
Detta betyder med andra ord att om Riksdagens utredningstjänst verkligen bekräftat uppgifterna för Malmö, Stockholms, Lund, Uppsala osv, så har man använt samma lista och då borde man ha anmärkt mot den felaktiga uppgiften för Umeå. Ridå...


I alla sådana här sammanhang är det en självklarhet med källhänvisningar för sin trovärdighets skull, och det borde ligga i FIM:s intresse att visa på var man fått uppgiften om att det bor 3340 personer per km² i Umeå.
Det enda man noterar från FIM:s håll är den monumentala tystnaden – å andra sidan har man ingen trovärdighet att förlora.


I FIM:s värld är kanske 1+1 = 3, men hur man än vrider på saker och ting så är fortfarande FIM:s påstådda 2715 mer än 2261, därmed bor det fler folk i Gaza stad än i Umeå.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bra försök där, pajas. RUT hr bekräftat materialet.

Och skillnaden mellan din siffra och den korrekta FiM-siffran är försumbar (ca. 1000 personer/km2). Det är först när vi talar om Paris eller Manhattan på mellan 25000 och 27000 personer/km2 som det gör någon skillnad.

Men eftersom det inte verkar gå in i skallen så OK, Lund och Helsingfors är mer tätbefolkade än Gaza stad. Är du nöjd nu?

07 januari, 2009 04:41  
Anonymous Anonym said...

Palestinabloggaren skrev:

"FIM:s påstådda 2715 [är] mer än 2261, därmed bor det fler folk i Gaza stad än i Umeå."

Detta speglar inte befolkningsstorlek utan befolkningstäthet!

Du vet inte ens vad du talar om!

07 januari, 2009 04:45  
Anonymous Anonym said...

Och vi kan gå ett steg längre: Tel Aviv är mer tätbefolkat än Gaza stad.

07 januari, 2009 04:47  
Anonymous Anonym said...

Ridå för Palestinabloggaren.

07 januari, 2009 19:18  

<< Home