21 juni 2010

Vem skall SKMA bränna nästa gång?

Så var det dags för ännu ett varv med anklagelser om påstådd antisemitism, med tillhörande motanklagelser.

Är det något man vid det här laget känner igen så är det de återkommande cyklerna med israeliskt våld och/eller ökade brott mot de mänskliga rättigheterna, vilket i sin tur leder till kritik – som gör att SKMA tar fram både lupp och förstoringsglas för att försöka hitta antisemitiska företeelser ibland just Palestinasympatisörer på vänsterkanten.

Vem minns inte epilogen till det israeliska blodbadet i Gaza 2008-9, Operation Gjutet Bly, då det plötsligt orkestrerades en kampanj där man i praktiken påstod att om det fanns olämpliga inskickade kommentarer på ens blogg så var man själv antisemit, eller behjälplig sådana om man länkade till vissa bloggar.
(Att måttstocken aldrig tillämpas på de proisraeliska bloggarna, där både inlägg och kommentarer länkningar kan vara både rasistiska och islamofoba utan att man på SKMA brydde sig ett uns - för man sysslade ju enbart med antisemitism, gu bevars...)


Nåväl, det här med ”vänsterns” påstådda antisemitism är ingen nytt, tvärt om.
Tidningen Expo publicerade i april 2003 en artikel, Antisemitismens återkomst, skriven av Stieg Larsson.
Intressant nog så nämns inte vänster eller Palestinasympatisörer överhuvudtaget, tvärt om konstaterar Larsson "Slutsatsen måste dock bli att attityderna till antisemitismen snabbt håller på att luckras upp inom den populistiska extremhögern",

År 2006 gjords så en undersökning - Intoleransrapporten från den statliga myndigheten Levande historia.
Som synes så visar rapporten att antisemitismen är minst på vänsterkanten.

Antisemitismindexet minskade ju längre ut på vänsterkanten man kom, och på motsvarande sätt ökade det när man gick åt högersidan.
(Naturligtvis existerar det även antisemitism inom vänstern - det har till exempelvis Göran Rosenberg gett Henrik Bachner rätt i när han kommenterade hans verk - men frågan är givetvis frekvensen.)

Det är här någonstans märkligheterna med SKMA:s arbete börjar, för varför lägger man i princip all sin kraft på att granska och kritisera de grupperingar som har minst antisemitiska tendenser?
Varför kopplas dessutom granskningen till kritiker av Israel?
Om man nu vill arbeta för att minska antisemitismen, borde man inte i sådana fall börja med de grupper där åsikterna är som vanligast?

Exempelvis så är enligt rapporten, antisemitismen mer än dubbelt så vanlig inom folkpartiet - än bland syndikalisterna, men jag har aldrig sätt några rubriker från SKMA om Folkpartiets, eller liberalers problematiska syn på judar.
Däremot så förekommer svepande formuleringar om "vänsterns" syn, och att vänstern "aldrig" vill prata antisemitism, eller kännas vid den.

Detta leder i sin tur till ilskna, indignerade kommentarer och dementier från ”vänstern” - som ändå bara genererar nya anklagelser från SKMA nu istället om vänsterns ”blindhet” inför de egna problemen, undersökningar till trots…


Jag tror att de problem som SKMA säger sig uppleva, inte beror på folks ovilja att diskutera antisemitism och rasism som sådant, utan att folk inte är intresserade av att diskutera frågan utifrån SKMA:s premisser. Vilket är något annat, och mer än väl förståligt.

Ta exemplet med Veronica Palm (s) som plötsligt anklagades av SKMA:s Willy Silberstein för gjort ”antisemitiska uttalanden” genom att citera Björn Afzelius sång från 1982, Medan bomberna faller.
Så när bomberna faller över Palestinas barn, i tältlägren i södra Libanon, då står jag mitt i kyrkan och frågar hycklarna vem Dom Utvalda skall bränna nästa gång.”



Argumentationen gick ut på att benämningen ”de utvalda” skulle applicera på hela judenheten, och därmed skulle Palm ha gjort sig skyldig till antisemitism.
(”Dom Utvalda refererar inte till ett land, utan till judar som grupp. Och det är dessutom en beteckning som i detta sammanhang – och helt i linje med traditionell antisemitisk argumentation – syftar till att framställa judar som överlägsna och ondskefulla.”, ”Det är antisemitiskt. Att efter händelseutvecklingen i Mellanöstern i generella termer peka på judars vilja att bränna är faktiskt att kollektivt skuldbelägga en viss grupp.”)
Nåja, att majoriteten av befolkningen staten Israel faktiskt är judar, kan knappast vara en hemlighet för Silberstein…


Om man nu önskar att diskutera antisemitism, torde en bra början vara intellektuell hederlighet - att man faktiskt försöker förstå vad folk verkligen menar och tycker. Inte ägna sig åt massa vantolkningar och tillskrivningar.

Till att börja med så var Afzelius lyrik en retorisk fråga 1982, det var inget explicit påstående att folk verkligen skulle brännas längre fram i tiden.
Idag närmare 30 år senare så vet vi att Israel har varit inblandade i ett oräkneligt antal attacker samt ett par krig, Libanon 2006 och Gaza 2008 - där man i det sista de facto brände folk med napalm.

Kan det vara svårt och otydligt att uppfatta vad Afzelius kan ha menat med epitetet ”de utvalda”? Är det svårt att se rågången, för att använda ett populärt uttryck.
Avsåg Afzelius judar i Stockholm, New York - eller i Israel, en stat där faktiskt judar ”bombar palestinska tältläger i södra Libanon”, som han sjunger.
Eller menar han hela judenheten?
Borde inte direkt var 10 000 kronorsfrågan…

Noterbart – den av Silberstein upptäckta ”antisemitismen” kan ju knappast bestå i Palms citering, utan måste ju i rimlighetens namn bestå i Afzelius ursprungliga textstrof…
Dessutom är sången är knappast okänd - Palm nämnde den själv på sin blogg hösten 2009, utan att någon överhuvudtaget reagerade…
Om man nu plötsligt anser att denna strof är flagrant antisemitisk - varför har ingen i sådana fall på alla år uppmärksammat Afzelius antisemitism, tidigare?

Som synes, om man lite lugnt och nyktert tittar på anklagelserna mot Palm så slås man mer av den usla argumentationen från SKMA än någon uppenbar antisemitism.
Är det inte dags att SKMA börjar engagera sig och granska antisemitismen där den enligt undersökningar grasserar mer, nämligen på högerkanten.

25 Comments:

Anonymous Adler said...

Make till självförakt får man leta efter.

21 juni, 2010 17:33  
Blogger Guardian said...

Om det är något du vill säga Adler, så underlättar det om du uttrycker det på ett sånt sätt att folk förstår vad du menar.

22 juni, 2010 01:04  
Anonymous Magnus Berg said...

Vilken lysande bloggartikel.

Det som vi inte får säga om Israel eller judar får däremot sägas om muslimer.
T ex är det nu många som får komma fram i public service-radion och påstå att muslimer har stor makt och stort inflytande över europeisk media och politik. Det får man inte säga om judar utan att bli antisemitstämplad.
I radioprogrammet Människor och tro var det för kanske ett år sedan en judinna, bosatt i Schweiz, som helt utan journalistisk inblandning fick uttrycka sin oro över islamiseringen av Europa. Tänk er motsatsen; en muslim som oroas över judisk påverkan. Det hade aldrig fått förekomma... Det är mycket som aldrig får tyckas eller tänkas i public service-medierna...

22 juni, 2010 12:52  
Anonymous Anonym said...

Du har alldeles rätt i att den ursprungliga sångtexten är grovt antisemistisk på ett traditionellt, för att inte säga medeltida, sätt.

De med antisemitiska klichéer färgade angreppen på Israel stod som spön i backen under och efter Libanonkriget så om ingen då uppmärksammade Afzelius dito så får väl det skrivas upp på den övermäktiga uppgiftens konto.

Varför du inte kritiserat Afzelius tidigare vet jag inte.

"Dom utvalda" syftar naturligtvis inte på Israel eller dess regering utan på "det utvalda folket", dvs judar, som i antisemitisk retorik ser sig som världens herrar och styr och ställer som de vill (och äter små barn, då). Om man nu inte ställer upp på den världsbilden måste man vara bra jävla dum om man använder uttrycket på det sättet som Afzelius gör. Han har använt sig av en antisemitisk klyscha på ett sätt som antyder starkt att han ansluter sig till antisemitiska föreställningar. Och dessutom skuldbelägger Afzelius alla judar för det han anser Israel gör fel.

Du har rätt, det var ingen tiotusenkronorsfråga.

Och Palm använder sig av en antisemitisk klyscha hon med, det spelar ingen större roll att hon har fått hjälp att formulera den av Afzelius. Hon försöker spela dum och förvånad över att vissa tydligen kan uppfatta det som en antisemitisk klyscha.

Om hon är så dum ska vi inte ha henne att styra Sverige.

Huruvida antisemitismen är mer utbredd till höger än till vänster beror mycket på hur man ställer frågan. Och om man frågar över huvudtaget. Det som är illa är folk som helt utan att bli tillfrågade av någon opinionsinstitut eller forskare fronderar med sin antisemitism. Det som är signifikant är vad borgarna respektive de rödgröna gör med folk som kläcker ur sig antisemitiska grodor på rad. Låtsas man som det regnar eller åker de ut på öronen?

/S

22 juni, 2010 12:52  
Anonymous Skatan said...

Hur orkar ni ..."Han är meeer antisemit än jag för jag är vänster ... och de flesta antesmiter finns åt höger" ...

men kära nån ... Vilket sandlådesnack!

Man kan faktiskt kritisera Israel och dess politik utan att falla över och ner i antisemitiskt tilltal ...

Det gör de flesta oppositionella judar som kritiserar Israel. Läs och lär ...

Det är väl ingen som har sagt att det är bättre eller mer "tillåtet" att dra alla muhammedaner över en kam som islamister. Det är verkligen lika illa och lågt som det är det som att dra ett helt folk över en kam och göra dem ansvariga för Israel. Det som kallas för antisemitism.

22 juni, 2010 14:58  
Blogger Harry Harrysson said...

Det israeliska blodbadet? Du menar där Hamas stolta krigare gömde sej i källaren till sjukhusen och knappast attackerade en enda israelisk soldat utan lät sin befolkning agera mänskliga sköldar?

Minns veckan före kriget? Hamas avlossade 40 raketer OM DAGEN mot judiska kvinnor och barn, efter ett halvdussin år och ca 10000 raketer/granater. Vad tycker du att Israel skulle ha gjort i den situationen? Ringa FN? :)

22 juni, 2010 15:55  
Anonymous Anonym said...

Är du packad Guardian?
Att Veronica Palm citerar Afzelius gör givetvis inte hennes kommentar mindre antisemitisk.
Med din argumenation så skulle den som citerar judehatet i Mein Kampf inte vara antisemit heller.
För övrigt borde även du brännmärkas som antisemit med alla dina grova angrepp på just den judiska staten.

22 juni, 2010 18:42  
Blogger Guardian said...

S
Jaha, eftersom du associerar ”de utvalda” till antisemitism, så är det därmed alltid antisemitism när någon annan använder begreppet, exempelvis Afzelius.
Med andra ord kan precis vad som helst vara antisemitiskt – helt beroende helt på hur jag associerar själv…Jag är väl inte så våldsamt imponerad av argumentationen.

Jag för min del associerar inte ”de utvalda” till några judiska konspirationer utan till religiös retorik - versen lyder ju ”hycklarna i Kyrkan” – därav ordvalet. Inte direkt så komplicerat…

Och om nu Afzelius ”naturligtvis inte syftar på Israel eller dess regering” – varför nämner han just explicit den israeliska regeringens agerande, i sådana fall? Blir väldigt konstigt…
Eller är det så att de palestinska flyktingarna i södra Libanon står i vägen för judiskt världsherravälde…

Att ”Afzelius skuldbelägger alla judar för det han anser Israel gör fel” är rent nonsens - det finns inte ett enda belägg för det.
Den enda som hävdar motsatsen är du – beroende på hur du associerar ”de utvalda”.

Detta är väl ett ganska typiskt SKMA- haveri, man läser synnerligen selektivt, man lägger till betydelser som man inte överhuvudtaget kan belägga – mer än att man själv ”tänker så”, man är ägnar sig åt logiska 3-stegs hopp.

F ö kan det nämnas att påståendet att de av ”antisemitiska klichéer färgade angreppen på Israel stod som spön i backen under och efter Libanonkriget”, är direkt felaktigt.
Tvärt om var rapporteringen från Libanon 1982 i det stora hela både saklig och korrekt, det förekom övertramp men det var marginellt.

Rörande höger - vänster och antisemitism, så måste målet för en undersökning vara att man försöker ge en verklig bild av situationen.

Jag har inte hört att någon från SKMA kritiserat Intoleransrapporten, därmed blir det ganska löjligt att 4 år senare komma dragandes med påståenden om att det är ”fel” på frågorna.
Dock är kommentaren tämligen avslöjande hur politiserad frågan är, och även SKMA:s arbete.

23 juni, 2010 11:46  
Blogger Guardian said...

Magnus
Tack för detta!
Japp, det är frapperande vad man tillåts säga på exempelvis SVD:s ledarsida – jämfört med vad man kritiserar andra över.
Man ska givetvis inte ställa folkgrupper mot varandra, över huvudtaget.

Rätthaveristen Harry
Sluta ljug.
Det finns inte några som helst belägg för att de 1400 dödsoffer som krävdes i Gaza skulle bero på att de agerade ”mänskliga sköldar” för Hamas.

Man ju bara roat notera att även du skriver att Hamas ”knappast attackerade en enda israelisk soldat”!
Då är väl blodbad en alldeles utmärkt benämning.

Anonym pellejöns 18.42
Rent trams!
Problemet är inte citeringen i sig - utan bristen på belägg för att Afzelius text skulle vara ”antisemitisk”, i första läget.

Att börja hojta om Palms ”antisemitiska uttalanden” blir då väldigt märkligt.

23 juni, 2010 12:09  
Blogger Harry Harrysson said...

Ja, det är visst rättshaveri att berätta att Hamas och underdogs avfirade ca 10000 raketer/granater mot civila judar, varenda raket ett krigsbrott. Vad skulle Israel göra när de tvingades försvara sig och gå in i Gaza, där terroristerna gjorde sitt bästa för att smälta in och gömma sig bakom sina kvinnor och barn???

Israels försvar har som plikt att försvara sina medborgare, och var därmed tvungna att försöka hitta Hamaskrigarna - eller skulle de börja bomba sjukhusen där de visste att de gömde sej i källaren???

Där finns en exakt EU-definition på antisemitism, se t.ex. http://israelisverige.info/?p=205

23 juni, 2010 13:12  
Blogger Guardian said...

Sluta ljug, Harry!
Det är inte bara rättshaveri att påstå att 1400 dog för at de agerade mänskliga sköldar, utan ren lögn!
Israel var inte tvingat till någonting, däremot valde vissa beslutsfattare att lägga upp sina valkampanjer genom att synnerligen brutalt attackera befolkningen i Gaza.

Om man nu ska ge sig på folk för deras politiska åsikt, som i fallet med Hamas – så tycker jag att vi kan införa nackskott för Likud sympatisörer också.

F ö bombade Israel sjukhus – detta betalade man t o m skadestånd för efteråt….

23 juni, 2010 17:42  
Anonymous Anonym said...

Nu är Guardian pantad som abtisemit.
Att försvara att hamas stolta ledning gömde sig under ett sjukhus under cast lead och att det borde vara nackskott för Likudmedlemmar rimmar väl med Hamas politik.
Välkommen som islamistisk antisemit guardian.
Det intellektuella nackskottet som seriös debattör har du redan gett dig själv.

23 juni, 2010 19:40  
Blogger Harry Harrysson said...

Jag håller med, där var ett par hundra terrorister bland de dödade araberna.

Internet har många bilder på hur arabiska terrorister i Gaza sänder raketer från bostadskvarter med flockvis av ungar runtikring som tittar på fyrverkeriet. De som skjuter är ytterligt väl medvetna om att Israel detekterar ett stort antal avskjutningar och de riskerar alla människor i omgivningen.

Dessutom bygger Israel massor av skyddsrum, till och med på lekplatserna, medan Hamas förvarar sina vapen och raketer och sprängämnen i sin matkällare. Resultatet?

Israel bombade inga sjukhus eller skolor avsiktligt om där inte var raketer avlossade därifrån, men Hamas sköt väldigt gärna raketer från närheten av FN-anläggningar.

Israel var i högsta grad tvingat att försvara sig efter 10000 raketer/granater.

Precis som den turkiska armadan. De bröt mot den lagliga blockaden, de vägrade stanna, några soldater gick ner. De blev genast attackerade med knivar och järnstänger, terroristerna ryckte åt sej vapen från soldaterna och började skjuta.

Så om svenska soldater i Afghanistan möter en beväpnad ilsken mobb sätter de sej ner som snälla hundvalpar och räcker vacker tass huh?

Om du inte fantiserade så enormt så har du sett att en internationell expert, den brittiske experten på stadskrigföring från Afghanistan och Irak, sa att ingen hade klarat att genomföra den nödvändiga attacken på ett mer "humanitärt" sätt än Israel gjorde. De varnade civilbefolkningen med telefon och flygblad innan, de gjorde paus 3 timmar var dag för transport av mat och humanitärt gods - har aldrig någonsin förekommit för någon annan!

Tänk så enkelt det hade varit för Hamas att släppa Shalit och stoppa terrorn, erkänna Israel - så hade de nästa dag behandlats som en civiliserad organisation och inte ett pack mördare! Men det är väl det som de känner sej stolta för, som vilken Hells Angels-grupp som helst.

23 juni, 2010 19:59  
Anonymous Anonym said...

Javisst Harry harrysson och Guardian är en servil dhimmi till Hamas.

23 juni, 2010 20:31  
Anonymous Jan E said...

Guardian,
Att du öht orkar bry dig om vad the Ghostbusters i SKMA håller på med!
Och den här Harry, är han på riktigt? Vid en jämförelse verkar Al Ham-killarna riktigt balanserade ;-)

24 juni, 2010 01:48  
Blogger Harry Harrysson said...

Ja, lättkontrollerade fakta om Israel och dess omgivning tycks väldigt irriterande av vissa som enbart läser svenska media.

Inte ett dugg Politiskt Korrekt, som man måste vara i Sverige för att komma i åtmjutande av den lagstadgade åsiktsfriheten.

24 juni, 2010 02:07  
Blogger Guardian said...

Jan E
Att jag tog upp SKMA beror på att denna gång var för att det var ett tydligt exempel på vad man sysslar med - man får faktiskt ha mer på fötterna om man ska svänga sig så frekvent med epitet som ”antisemit”.
Dessutom letar man ju bevisligen på fel ställe om man nu seriöst vill motverka antisemitism.


Hehehe…rörande Rafael / ”Harry”, så är definitivt killarna på AL –Ham mer balanserade, och ja han är faktiskt på riktigt – tro´t eller ej…
Karl pratar strunt och ljuger som en häst travar. Han tillhör det här gänget med Israelhaverister på den yttersta högerkanten, som Fred i Mellaöstern, Sapre aude mfl.

Kolla den senaste kommentaren om ”lättkontrollerade fakta” eller om ”politisk korrekthet”.
Med en dåres envishet har han nu i 3 inlägg rapat upp att Hamas skjutit 10000 granater mot ” judiska kvinnor och barn” ”civila judar”, [under 8 år] (min kommentar)

Om man läser Human Rights Watch, så vet man att israel under 2005-2007 sköt hela 14 600 155mm artillerigranater mot Gaza:s 1,4 miljoner invånare på 2 år…

Jag noterade själv i början på Cast Lead: ”Efter sju dagar skröt man ifrån israeliskt håll över det faktum att man gjort över 700 flygattacker mot Gaza, vilket i realiteten är en attack var 15:e minut dygnet runt under en veckas tid!”
http://palestina.blogspot.com/2009/01/fims-falska-statistik-om-ume.html

Ridå!

24 juni, 2010 11:12  
Blogger Harry Harrysson said...

Ja, försöker man vara ”balanserad” mellan Hamas som har Folkmord av alla judar som viktigaste punkt, och Israel som försvarar sina medborgare, så uppstår problem.

Proportionell är alltså inneordet. Liksom UNRWA som smäller en miljard på arabiska barnbarn till flyktingar, som hade ett ovisst antal på 6-700.000 till en början, araber so hade flyttat från en by till en annan i grannskapet.

Samtidigt flydde ca en miljon judar från arabvärlden, kanske 600.000 till Israel – och de har aldrig fått en enda dollar från FN för det. Jätteproportionellt.

HRW – din stora idol? De smäller 42.000.000 dollars årligen och ägnar en stor del av summan åt att attackera Israel. Studera gärna på http://www.ngo-monitor.org/article/human_rights_watch_hrw_

En tidigare ledare blev känd för några månader sedan när han skrev en artikel i någon stor amerikansk tidning om hur korrumperad ledningen hade blivit, hur kontorens väggar var fulla av pro-palestinska affischer, en har sparkats för sina nazi-sympatier, en ledare var i Saudiarabien för att samla in pengar och använde sitt israelhat som alibi för att få mer. http://www.ngo-monitor.org/article.php?viewall=yes&id=2456

Då och då slänger HRW in en artikel för att visa att de också anser att judar har mänskliga rättigheter, som http://www.hrw.org/en/news/2010/01/28/gaza-hamas-report-whitewashes-war-crimes

Jag inser att du föredrar Goldstones rapportering som råkade missa alla raketer före kriget trots att de ingår i projektbeskrivningen. En av hans medarbetare sa ”tja, det var väl två stycken eller nåt” http://www.haaretz.com/news/goldstone-co-author-hamas-fired-something-like-two-rockets-before-gaza-war-1.263087

Årets raketer på http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Palestinian_rocket_attacks_on_Israel,_2010 Att TT inte rapporterat en enda, enbart om när Israel har svarat, är inte mitt fel. På samma sida kan du klicka de olika årtalen. Obs vad där står, partial list.

Men vill du förhärliga Hamas så go on.

24 juni, 2010 19:51  
Anonymous Einar said...

Liksom andra s.k. palestinier så försöker Guardian förneka Hamas´terrorism och framställa den Gazabefolkning som valde Hamas, ansvarigt för otaliga terrordåd och raketer, med stor majoritet i demokratiska val.
Gazas befolkning valde en terrororganisation som ledarskap och skördar nu frukterna av sitt val. Bättre kan inte principen om som man bäddar får man ligga inte illustreras.

Einar

24 juni, 2010 23:15  
Blogger Harry Harrysson said...

Terroristerna i Gaza har i veckan sänt en handfull granater och raketer, utan att TT har märkt det,
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3910411,00.html

Vad bör Israel göra, Guardian? Uppföra sej som snälla hundvalpar och sitta vackert - de är ju trots allt bara judar.

25 juni, 2010 01:44  
Anonymous Ofer Maimon said...

Guardian behagar skämta. Först drar han den vanliga olåten om att man inte "kan kritisera Israel utan att bli kallas antisemit". Sedan försvarar han en uppenbart antisemitisk tankefigur hos en svensk trubadur. Men undrar trots detta varför Skma granskar hans och andras bloggar. Stor om än oavsiktlig komik.

01 juli, 2010 23:17  
Blogger Clarion said...

Så enligt dessa sionistiska tokdårar som representerar olika propagandasiter, så är det anti-semitism att kritisera Israels massaker i Libanon 1982, inklusive barnamördandet i Sabra och Shatila. Så totalt omänskliga människor hittade man också under Nazi Tyskland. Sionismen lyckades sannerligen imitera mycket av Nazismens vedervärdliga tankar och ageranden. Handlingar som stöds ovillkorligt av patologiska lögnare och sionistiska extremister som "Harry Harrysson" och Ofer Maimon.

02 juli, 2010 00:43  
Blogger Harry Harrysson said...

Du bör läsa på historia lite. Det var ena sidan i ett inbördeskrig som var och röjde i Sabra & Shatilla, som innehöll den dagens Al Qaida, allsköns terrorister från olika läger, och tyvärr en del kvinnor och barn. Sharon råkade vara i närheten, men en jude hade knappast kontroll över ena sidan av ett massivt inbördeskrig! Du tror för mycket om judarna.

Ta reda på vem som utförde dådet innan du skriker halsen ren.

Att Sharon tog på sej visst ansvar för att inte tillräckligt skarpt ha lyckats förhindra det är en annan sak. Han var ingalunda inblandad i utförandet.

02 juli, 2010 09:55  
Blogger Guardian said...

Återigen massa dumheter och lögn från ”Harry”.

Falangisterna var israels lydmilis i inbördeskriget i Libanon. Det var dessa som israeliska militären under en viss Ariel Sharon fullt medvetet släppte in i flyktinglägren.

Flyktinglägren som enligt Genèvekonventionen, israel ansvarade för.

PLO:s soldater hade man redan innan skeppat till andra länder, så lägren innehöll mest barn, gamlingar och kvinnor.

Att dessa skulle ha varit ”dagens Al-qaida” är inget annat än rent nonsens – precis som den totalt irrelevanta passusen att Sharon är av judisk börd, som om det skulle spela någon roll i sammanhanget.

Sharon hölls så småningom ”personligt ansvarig” av israeliska Kahn-kommissionen , men vägrade avgå, och Yitzhak Shamir premiärminister vägrade sparka honom.
Till slut tvingades han ändå bort. Tyvärr bara tillfälligt, har historien visat.

Avslutningsvis kan jag bara påpeka att om ”Harry” skulle få bestämma så hade inte heller Adolf Hitler hållits ansvarig för brotten som nazisterna begick – eftersom han ”ingalunda [var] inblandad i utförandet...”

02 juli, 2010 14:08  
Blogger Guardian said...

Ofer
Halmgubbe-argumentation, är det din specialitet?

F ö är just poängen med min postning att liberala bloggar inte blir granskad av SKMA.
Förmodligen på grund av att det var en ledande Folkpartist som en gång i tiden grundade grupperingen…

02 juli, 2010 14:19  

Skicka en kommentar

<< Home