30 juni 2010

Gudmundson tänker till…

När man gör jämförelser i avsikt att visa på hur orättvist det är att staten Israels ockupation och grova förbrytelser mot palestinierna faktiskt kritiseras av folk, blir ibland resultatet ganska komiskt.

Per Gudmundson som för ett par veckor sedan hävdade att stöd till palestinierna i Gaza egentligen var nazism, bekymrar sig nu över ”proportionerna i debatten”.

Problemet för Per Gudmundson är inte att Israel näppeligen lever upp till vad vi i västvärlden förknippar med demokratiska värderingar, eller om blockaden/ockupationen av Gaza i sig är olaglig - utan sanningshalten i påståendet att Gaza är världens största fängelse.
Proportioner var ordet…
För att hitta något värre måste Gudmundson bege sig ända bort till Asien och Nordkorea.

Man kan givetvis fundera över om det är smickrande att ligga i paritet med diktaturen Nordkorea, å andra sidan så har man ju från pro-israeliskt håll aldrig haft några problem att utmåla Israel som demokratins högborg – i jämförelse med icke demokratiska arabiska diktaturer och autokratier...

Men att jämföra med demokratier av västeuropeiskt snitt vågar man sig inte på, man jämför hellre äpplen med päron. Undras varför...


Avslutningsvis kan jag lugna Gudmundson med beskedet att Gaza är inte ”världens största fängelse” – för det största fängelsesystemet i världen finns i USA, med 2,2 miljoner interner.

Det är en halv miljon fler intagna än befolkningen i Gaza och därmed måste Gudmundsons poäng vara bevisad – all kritik mot Israel är därmed både orättfärdig, enögd och saknar proportioner.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Guardian tänker till.
Det går visst inte så bra -:)

02 juli, 2010 17:35  
Anonymous Harry said...

Nå. Nu visar Guardian sin sympati för de många Palestianaaraber under Amin al-Husseiny som under Andra Världskriget ingick allians med Hitlertyskland för att utrota judarna i mandatet palestina.
Guardians antisemitism är entydig och han bör brännmärkas på samma sätt som Mohammed Omar.
Dessutom bör han demaskeras.
Någon?

03 juli, 2010 21:27  

Skicka en kommentar

<< Home