04 december 2006

Varför lyssnar igen på oss?


Staten Israel har begåvat omvärlden med både duktiga forskare, högklassiga tekniker och framstående kulturpersonligheter. Det är då minst sagt märkligt att se hur beståndet ser ut bland den politiska elit som ska företräda staten Israel och agera som dess ansikte utåt.

Vi har exempelvis före detta ambassadören i Sverige Zvi Mazel, som på bara några månader lyckades dels vandaliserade en konstinstallation, samt kalla ledaren för landets största religiösa samfund, ärkebiskop KG Hammar för Judehatare, antisemit i SVT.

Svenske FN-ambassadören Pierre Schori och före detta utrikesministern Sten Andersson avfärdades som "professionella anti-israeler", och i svensk media skulle det "finns dagliga uppviglingar för att döda judar"[1], allt enligt ambassadör Mazel.

Zvi Mazel gick i pension mindre än två månader efter sin skandal på Historiska Museet, och man kan ju fundera över om den svenska ambassadören i Israel agerat på liknande sätt, och vad för följder det genererat..


En annan märklig figur är Israels ambassadör i FN, Dan Gillerman.
Efter det att USA blockerade Säkerhetsrådet, så fick Generalförsamlingen i vanlig ordning ta över frågan.

Resultatet blev att bombningen av Beit Hanoun beklagades ("deeply deplore") och Generalförsamlingen krävde ett israeliskt tillbakadragande, samt att FN skickade en undersökande kommission, (som kommer att ledas av Desmond Tutu).
Röstfördelningen var 156 för, 7 mot (USA, Israel & Australien, samt några Söderhavsöar), 6 nationer avstod.

Detta fick Gillerman att fullständigt tappa konceptet, och börja anklaga Frankrike för att man stödde resolutionen.
Enligt Gillerman skulle anledningen vara följande; "what spurred the French were tensions in Lebanon. The French expressed at the UN their chagrin at Israel for the overflights of Israel Air Force jets near French army positions in southern Lebanon, which they believe jeopardized their troops."[2]

Till saken hör att de israeliska kränkningarna av Libanon gräns är glasklara brott mot FN-resolution 1701, och motiveras med den av den kuriösa förklaringen att Israel måste bevaka så att inte Hizbollah bryter mot FN resolution 1701!?!
Att övervaka eldupphöret är de franska FN-styrkorna i Libanons uppgift, ingen annans.

Vidare sa även Gillerman,"The General Assembly of the UN is being held hostage by forces of evil," och tillade,"Whoever supports this resolution is assisting terrorists."

Alltså, Israel har skjutit en artillerisalva 500 meter fel (enligt egen utsago) i staden Beit Hanoun som befolkas av 35 0000 personer, träffat 7 sju hus & döda 20 personer samt skadat 40 i sömnen, varpå omvärlden beklagar detta, kräver eldupphör, samt att det görs en oberoende utredning om vad som egentligen skedde.
Detta är då enligt ambassadör Gillerman, antingen "en cirkus" eller "fars" alternativt "att hjälpa terrorister"...

Logiken är väl inte direkt glasklar, men om ambassadör Mazel uppfattade det som en hyllning att få sitt porträtt sjösatt i en damm av blod, så ska man knappast förvånas över att det betraktas som "terroriststöd" när man vill ha en korrekt och opartisk utredning över vad som faktisk skedde när massa oskyldiga dödades.

Nu var inte Gillerman ensam i att sprida irrationella kommentarer, utan han hade naturligtvis även stöd av förra årets mottagare av Stora Sionistpriset, USA:s (avgående?) FN-ambassadör John Bolton.
Bolton varnade medlemsstaterna mot att tillstyrka resolutionen eftersom "it would undermine the organization's relevance."

Vidare hävdade även Bolton att "Such a decision will only strengthen the widespread doubts regarding the UN, and lead many to conclude that the global organization cannot fulfill a role in the region,"

John Bolton har då personligen blockerat Säkerhetsrådet några dagar tidigare, och är ökänd för sin gränslösa arrogans mot FN, borde tvärtom snarare vara glad om FN misskrediteras och undermineras.

Dan Gillerman avslutade lika moget som han började, nämligen genom att likt en 3-åring som inte får allt han pekar på, marschera ut under Generalförsamlingens omröstning, med orden att ingen lyssnade på honom![2]
Ja, Dan Gillerman, man kan verkligen undra varför…

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

1. Israel övervakar inte eldupphöret i Libanon, som du påstår. Överflygningarna är avsedda att stoppa vapensmugglingen till Hizbollah från Syrien.

Dessutom ska man beakta att FN-trupperna har sagt att man inte utför några operationer på natten (då befinner sig då i sina baracker). Man har också betonat att man inte har uppgiften att avväpna Hizbollah, trots att det är ett krav i resolutionen, och att Libanons regering inte kan göra det själv, enligt egen utsago.

Allt detta bortser du ifrån.

2. För det andra så handlar snacket om Beit Hanoun om det nya "Människorättsrådet" i Geneve och Generalförsamlingen. Sedan det gamla "Människorättsrådet" skrotades i början av året pga noll i trovärdighet, skapades ett nytt i april som har visat sig vara värre än det förra. Sedan april har Rådet inte gjort någonting annat än att fördöma Israel (i tre "specialsessioner"). Ingenting om Sudan, inget om Kongo, ingenting annat än arabiska resolutioner mot Israel.

Därför har nu till och med Kofi Annan (!) tröttnat, och uppmanat "Människorättsrådet" att ta itu med det som det är avsett att göra: hantera verkliga mänskliga katastrofer. Även delegater i FN:s Generalförsamling har tröttnat på arabvärldens gisslantagning av FN.

Läs Kofi Annans och Generalförsamlingens förödande kritik mot "Människorättsrådet" och det islamiska blocket i FN här:

Kofi Annan fördömer Israel-fixeringen i FN

Generalförsamlingen är trött på de islamiska diktaturernas ensidiga tjat om Israel.

04 december, 2006 22:25  
Blogger Guardian said...

Mats
För det första behöver du inte posta samma sak på flera ställen, ett räcker!

Vad Israel anger för svepskäl för att bryta mot eldupphöret, är totalt Orelevant.
Israeliskt flyg eller trupp ska inte befinna sig på eller över libanesiskt territorium. Så enkelt är det.

Du kan tycka vad du vill om ”människorättsrådet” för det ger ändå inte Israel någon som helst rätt att agera som dom gjort. Man skjuter helt enkelt inte artilleri rätt in i städer.

För övrigt så ska du få ett enkelt tips på hur Israel ska göra för att slippa sin pariastatus, nämligen att efterleva dom FN-resolutioner som riktas mot dom.

Dock har jag en stark känsla av att Israel hellre väljer att förblir vad man är, än satsar på en förändring till det bättre…

05 december, 2006 21:08  
Anonymous Anonym said...

"Guardian", det är tråkigt att du verkar vara oförmögen att ta till dig det som sägs, utan börjar muttra om annat när du inte har argument. Det gör att du och din blogg är helt irrelevanta (ja, det heter så. Inte "orelevant" som du skriver i ditt inlägg).

07 december, 2006 18:51  
Anonymous Anonym said...

de e judarna.
judar judar överallt.
de e verre än japanerna.
och musselmanerna

07 december, 2006 20:22  
Anonymous Anonym said...

Här är några intressanta nya rapporter om Libanon-kriget:

En israelisk utredning baserad på tidigare ej offentliggjort video- och dokumentationsmaterial från IDF visar att Hizbollah använde civila som mänskiga sköldar, skjöt från bostadsområden och inifrån skolor, och lagrade vapen i moskéer.

Rapporten visar också att den libanesiska siffran på 1084 dödade civila (som ingen organisation har bekräftat) är felaktig. 650 personer av dessa var Hizbollah-terrorister.

New York Times rapporterar om avslöjandena här. Här visar NY Times delar av videobevisen. Och här visar tidningen flera av de fotobevis som ingår i utredningen.

Här är en kort sammanfattning av den israeliska studien, och här kan den laddas ned i sin helhet i flera olika delar.

---------

Och idag säger FN och Frankrike att även de har indikationer som tyder på vapensmuggling till Hizbollah från Syrien.

Trevlig läsning!

08 december, 2006 14:49  

Skicka en kommentar

<< Home