31 oktober 2007

Därför råder inte fred...

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag var i Ramallah tre veckor i somras, innan det tänkte jag lite sådär att: kan de inte bara tala med varandra? Jag tänkte att med lite dialog och utbyte skulle saker och ting ordna sig. Men så såg jag just dendär verkligheten - det är så himla ofattbart. Att de får hålla på sådär!

03 november, 2007 21:42  
Blogger Guardian said...

Pia
Jovisst, hade det varit utmärkt om man hade pratat mer med varandra!

Tyvärr, så vägrar ju israelerna att prata med palestiniernas demokratisk valda företrädare...

En tämligen klassisk israelisk nonsens ståndpunkt :(

07 november, 2007 09:40  
Blogger Isak BK Aasvestad said...

Hur kan någon förvänta sig att israelerna ska prata med en rörelse, demokratisk vald eller ej, som har följande grundprincip:

There is no solution for the Palestinian question except through Jihad. Initiatives, proposals and international conferences are all a waste of time and vain endeavors. Hamas Charter, art.13

21 november, 2007 18:27  
Blogger Guardian said...

Isak (eller heter du Christian?)

Jag tycker att regeringen Olmerts positionering rörande Hamas är trams!
Hamas kan skriva vad dom vill i sina stadgar, det finns ändå ingen möjlighet att realisera det.

(Det som är märkligt är att så fort det gäller andra så är planer och mål det farligaste som finns oavsett realism, men givetvis har även IDF massa planer för både det ena och det andra. Men när det påpekas, så ska det i allmänhet viftas bort som antisemitiska konspirationsteorier…)

Jag skulle snarare vilja säga att regeringen Olmert hellre tar det säkra före det osäkra, eftersom man inte exakt vet vad Hamas kommer att säga om man skulle prata med dem.
Organisationen är mångfacetterad och pragmatiska röster finns…

Om nu Hamas är oresonliga fanatiker skulle man då ha något att förlora på att prata med dem?
Inte alls, antingen bevisar dom sin ondska och då kan Olmert plocka poäng på att han ändå försökt, eller så gör HAmas det inte…

Ponera istället att Hamas vid eventuella samtal skulle positionerar sig i närheten av var Fatah står rörande många frågor, skulle Olmert jubla då eller skulle han bli besviken?

22 november, 2007 17:16  

<< Home