04 april 2012

Fredrik Malm gillar hundar – men inte möss…

Har idag besökt studieförbundet Bildas utställning om Palestina, som marknadsfördes med en bild där judar liknas vid råttor. Den bilden är borttagen, men det hjälper föga eftersom man valde just den bilden för att marknadsföra utställningen. Det går inte att med ord beskriva det äckel och obehag som jag känner inför den här utställningen.

Har nu sett att de ortodoxa kyrkorna ska se över samarbetet med Bilda efter Bildas utställning där judar liknas vid råttor. Bra! Rasistisk hatpropaganda har ingen plats i Sverige.
” [1]

Fredrik Malm har tydligen svårt att hålla kräkreflexerna i styr.
Annat ljud var det i skällan när det gällde Lars Vilks berömda ”konstverk”; Muhammed som rondellhund…

”- Jag publicerade själv Vilks teckning på min blogg i augusti 2007. Jag var den första svenska politiker som gjorde det. Jag tycker det är bra med ett tydligt och enigt stöd för yttrandefriheten, pressfriheten och den konstnärliga friheten, manifesterat av svenska medier.
- Vad gäller åtgärder förutsätter jag att polisen har kontroll på läget vad gäller hotbild och skyddsåtgärder. Jag är inte rätt person att uttala mig om den saken."

[2]

Och i en kommentar till Politikerbloggen:
"Vi har ju yttrandefrihet i det här landet. Då får man publicera vad man vill så länge man inte förtalar eller rashetsar, säger Fredrik Malm.

Men det är ju uppenbarligen många som känner sig kränkta av teckningen. Varför publicerar du då också den?
- Jag vill markera mitt stöd för Nerikes Allehanda. De behöver det nu.
- Det är viktigt att det finns omdömesfulla publicister och att det förs en diskussion om sådana här publiceringar. Men det måste ske inom ramen för yttrandefriheten."[3]

Alltså, ”konstnärlig frihet” och en iögonfallande stolthet från Malm över att han var först med att publicera en bild vars enda syfte var att reta upp och kränka muslimer - då många inte uppskattar avbildningar av profeten, i kombination med att hunden dessutom anses vara ett orent djur inom Islam.

Nu var förvisso Malm inte ensam om att publicera Vilks Rondellhund, bilden blev snabbt en favorit ibland många rasister.

Senare har Malm mage att ändå anklaga motdemonstranter till Davis Cupmatchen mot Israel i Malmö för att ”fiska i grumliga vatten” då man demonstrera mot ”judiska tennisspelare”.[4]
Utöver den freudianska felsägningen - då tennisspelarna var israeliska - kan man fråga sig vem det är som egentligen fiskar i Sverigedemokraternas fångstområden.
Hur många andra riksdagsledamöter publicerade Vilks teckning?

Med dessa meriter ansåg Folkpartiet tydligen att Fredrik Malm av alla personer var den bäst lämpade att fungerar som partiets utrikespolitiske talesman.
Jag tycker att han kunde efterträda folkpartistiska handelsministern Ewa Björling i kommande vapenaffärer med diktaturen Saudiarabien.
Huset Saud hade säkert uppskattat Malms finkänslighet rörande muslimer och i synnerlighet deras tro.


Av reaktionerna att döma kunde man ju tro att det var ”Holy Land” –utställningen som innehöll den antisemitiska bilden "Judesuggan" - men så var det inte
Istället var det den av Israelliberalerna så hyllade Lars Vilks som hånade muslimer och målade antisemitisk om judar, där liberalerna applåderade det första och teg om det andra - då hånet av muslimer uppenbarligen var viktigare.

Visst är ”yttrandefrihet” och den ”konstnärlig frihet” fantastisk i Fredrik Malms tappning...