06 juli 2011

Ett faktum -Ship to Gaza påverkar

Man kan inte annat än förundras över det otroliga hat som riktas mot en fredlig konvoj med förnödenheter till Gazas befolkning - Ship to Gaza.
Likt en tsunami sköljs projektet över av lögner, konstiga påståenden och anklagelser av de mest bisarra slag.
När har en hjälpsändning tidigare utsatts för något liknande?

När det bildas en Facebook-grupp där man som symbol klipper in ett nazistiskt hakkors i seglet på Ship to Gazas logga, har man inte gått över ett antal gränser då?

Eller menar man att nazisternas industrialiserade massmord på 13 miljoner människor under andra världskriget är samma sak som att leverera rullstolar till Gazas befolkning?
Judar borde vara vansinniga över tilltaget – tala om att förringa och trivialisera Förintelsen!

Grundproblemet och den enkla orsaken till att Ship to Gaza överhuvudtaget existerar är att Israel sedan 2007 blockerat införseln av civilt gods och bara tillåtit några få artiklar till Gaza, utöver att kvantiteterna ligger lång under vad behovet är.

Export av varor från Gaza är praktiken omöjlig då man bara tillåter 2 lastbilslass per dag

Det attackerna inte förmår att dölja är det enkla faktum att Ship to Gaza faktiskt påverkar, och redan förra året tvingade fram en förändring från Israel i policy mot Gaza.

I år, innan skeppen ens kommit i väg har Israel backat ytterligare.
Betong som var omöjligt att få in till Gaza under åratal – såvida det inte smugglades från Egypten –var plötsligt möjligt att få in.

Mer bekräftelse än så kan man knappast få att projektet både behövs och fungerar.

Etiketter: , , ,